Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео призна, че фаворитите за титлата във Висшата лига Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити все още са пред Челси, въпреки многото похарчени пари през лятото за нови попълнения.

Италианецът си осигури услугите на Еден Азар, Марко Марин и Оскар за обща сума около 65 милиона паунда.

„Ман Сити е шампионът. Те ще бъдат основният претендент за титлата, макар че Юнайтед бяха много близо до тях“, сподели наставникът на „сините“. „Най-вероятно и двата отбора стоят малко по-добре от нас, но ние искаме да преследваме шампионите.“

„Най-голямата ни цел и амбиция е в края на сезона все още да се борим за трофеите във всички турнири, в които участваме. Сега ще бъдем в надпревари, които са нови за нас (Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа – б. р.), така че те са добра възможност за клуба и за играчите, но със сигурност ще трябва да се справим доста по-добре във Висшата лига“, добави специалистът.

„Желанието за победи на собственика не е намаляло. Той все така иска да печели и прави всичко възможно, за да го постигне. За нас ще бъде предизвикателство да срещнем най-добрите в Европа. Със сигурност ще се опитаме да побеждаваме по начина, по който сме доказали, че можем. Ще изиграем някои отлични мачове, убеден съм“, завърши Ди Матео.