По всичко личи, че левият бек Ашли Коул ще стане поредният недоволен от решенията на Роберто Ди Матео в Челси, след като мениджърът му предложи да удължи изтичащия си договор само с 12 месеца.

Английският национал желае контракт за доста повече от един сезон и е убеден, че го заслужава с оглед представянето си за „сините“, откакто дойде на „Стамфорд Бридж“. 31-годишният краен бранител обаче е далеч от това да получи 5-годишен договор, какъвто подписа далеч по-младият му конкурент Райън Бертран.

Очевидно е, че Ди Матео се опитва да направи това, което се не удаде на неговия предшественик Андре Вилаш-Боаш, а именно – да подмлади състава на лондончани. Ясна индикация за това бе пращането на година по-възрастния от Коул Флоран Малуда да тренира с младежките формации на тима.

При такова стечение на обстоятелствата е твърде вероятно бившият играч на Арсенал да бъде продаден през зимата, като доста клубове от Стария континент са готови да наддават за него. Това ще е най-добрият вариант за Челси, иначе клубът рискува да се раздели без пари с него след края на настоящата кампания.

Според слухове Манчестър Сити, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен водят опашката за опитния играч.