Петер Чех се превърна в герой за Челси в мача от Шампионската лига срещу датския първенец Нордселанд, въпреки че той завърши при категоричния резултат 4:0 в полза на англичаните.

Мениджърът Роберто Ди Матео, който изведе сините до титлата в турнира през миналия сезон, призна заслугата на чешкия страж, който имаше няколко невероятни спасявания при резултат 1:0 след почивката, като в едното от тях отби топката с върха на пръстите си и не позволи изравняване.

„Това спасяване беше решаващо за този момент от мача. Винаги е опасно, когато водиш само с 1:0. След като отбелязахме още един гол, вече бяхме сигурни в предстоящата победа. Все пак, през първото полувреме бяхме доста бавни, но сами видяхте, че това се оправи след почивката“, каза италианският наставник на Челси.

„Фернандо Торес игра прекрасно и взе участие във всичките голове. Срамно е само това, че той самият не получи шанс да отбележи едно попадение“, заяви Ди Матео.

Въпросното положение за Нордселанд бе в 73-ата минута на мача, но резултатът остана 1:0 в полза на Челси след спасяването на Петер Чех, който след само две седмици ще пази на вратата на Чехия срещу България в световната квалификация в Прага.

Иначе на мача от ШЛ в Дания последваха голове за гостите на Хуан Мата, Давид Луис и Рамирес, които започнаха да вкарват от 79-ата минута, за да оформят крайното 4:0.