Един от обявените за фаворити за мениджърския пост в Уест Хем след напускането на Алън Кърбишли – Паоло Ди Канио, е потвърдил желанието си да поеме клуба, обяви агентът на италианеца Фил Спенсър.

40-годишният Ди Канио бе футболист на чуковете от 1999 до 2003 година и все още минава за един от любимците на феновете на Ъптън Парк заради непримиримия дух, с който играеше.

„Направихме действия за да говорим с Уест Хем и ги уведомихме, че той е заинтересован”, заяви Спенсър пред БиБиСи.

„Той не би се предложил за работата, ако не мислеше, че е способен да го направи. Той просто иска възможност да седне пред хората взимащи решенията в Уест Хем и да им каже какво би направил, и как би развил тима”, поясни представителят на Паоло Ди Канио.

Предимство за бившия нападател на Лацио е фактът, че технически директор на чуковете е неговият сънародник Джанлука Нани.

Хари Реднап и Стюърт Пиърс, които също бе споменат като вариант за нов мениджър на Уест Хем обявиха, че не проявяват интерес към поста, докато наставникът на Хърватия Славен Билич, който също е бивш играч на лондонския клуб, отказа да коментира преди важните световни квалификации с Казахстан и Англия.