Свободният мениджър Паоло Ди Канио индиректно подкани Рединг да му предложи поста в клуба. Италианецът използва рубриката си в „Би Би Си“, за да заяви, че е готов да води отбор от Висшата лига.

Да последно бившият нападател на Лацио и Уест Хем води третодивизионни Суиндън Таун, но напусна заради обещания, които клубното ръководство не е изпълнило. За момента 44-годишният специалист е фаворит на букмейкърите за мениджър на Рединг.

„В Първа и Втора лига се доказах като най-добрият мениджър и сега чувствам, че съм готов за следващото ниво. В тези дивизии играят доста арогантни и посредствени играчи, а аз им помогнах да сменят подхода си и да станат по-добри футболисти. Представете си какво бих направил, ако получа шанс да се изявя на топ ниво,“ сподели той. „Вярвам, че кариерата ми се намира в етап, когато трябва да поема отбор от Висшата лига или Чемпиъншип.“

„Правилното място за мен е в отбор с амбиции и със служители, които искат да създадат устрем към победите. Тимът ще трябва да въведе правила, които за мен са дисциплина, желание, страст, работна етика и желание за постигане на добри резултати. Така всички ще са доволни“, добави Ди Канио.