Футболистът на Уотфорд Жерар Деулофеу е категоричен, че няма как за трети път да се завърне в Барселона. За юношата на „Ла Масия“ няма повече връщане назад.

„Когато бях малък, ми беше много трудно. На мен ми беше отвратително, защото всеки ден слушах и четях как съм „новия Меси“. Това не е никак добре за един млад футболист“, коментира Деулофеу в интервю за „Watford Observer“.

„Аз съм бивш футболист на Барселона, но моят стил на игра е по-близък до отбори като Реал Мадрид или Манчестър Сити“, добави юношата на каталунците.

„Да играя за Барселона бе много трудно. Нямах нито много възможности, нито ми гласуваха доверие. Сега съм в Уотфорд и все още съм млад“, допълни той.

„Вече на няколко пъти казах, че за мен път назад няма. Няма как да се върна в Барсеона. Сторих го два пъти и не проработи. Не смятам да го правя трети път…много е трудно.“

„Аз бях част от школата на Барселона от деветгодишен, но не чувствам клуба като мой дом. За това няма да се върна там повече. Моят най-добър футбол съм го демонстрирал тук във Висшата лига. В Уотфорд ми имат доверие и това ме радва“, каза още Жерар Деулофеу.