Наставникът на Олимпик Марсилия Дидие Дешам разкри двете причини, поради които е отказал на шефовете на Ливърпул миналото лято. Тогава усилено се говореше, че френският спец ще наследи отишлия в Интер Рафаел Бенитес.

Дешам призна, че Кени Далглиш през лятото на 2010 година се е обърнал към него и му е предложил поста на Бенитес, преди „червените” в крайна сметка да се насочат към Рой Ходжсън.

Сега, 42-годишният Дешам ще изведе своя Олипмик Марсилия срещу Манчестър Юнайтед, на „Велодром” в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига между двата тима.

„Бях много поласкан, когато получих предложението на Ливърпул. Имаше обаче две принципни причини, заради които нямаше как да напусна Марсилия”, коментира Дешам.

„Доста мислех. Няма да лъжа, вярвайте ми, не всеки ден от Ливърпул те търсят. Не беше лесно решение. Но вече бях дал своята дума в Марсилия”, продължи френският треньор.

„Имах една година до края на контракта ми. Бях обещал на президента, на феновете и на играчите, че ще остана. Някои от играчите бяха привлечени специално заради мен. Не вървеше два дни преди началото на лятната подготовка да си замина. Аз мъж, който държи на думата си”, каза още Дешам.

„В същото време беше и целият скандал около националния отбор на Франция. Нямаше как да кажа, че се махам, оставям всичко и заминавам за Ливърпул”, завърши треньорът на Олимпик Марсилия.