Полузащитникът на Барселона Деко изрази увереността си, че съотборникът му в португалския национален отбор Кристиано Роналдо ще бъде най-добрият играч в света в най-скоро време.

Роналдо завърши на второ място за Златната топка и на трето в анкетата на ФИФА, докато и двата трофея спечели Кака.

Според Деко обаче, успехът на бразилеца се дължи на публичността, която той получи преди избирането. Нисичкият халф е на мнение, че ако Роналдо бе получил също толкова внимание от пресата, то резултатите може би щяха да са различни.

Пред португалския всекидневник „О Жого”, Деко заяви: „Скоро Кристиано Роналдо ще е най-добрият играч в света. Тази година медиите изиграха решаваща роля за Кака. Аз имам лични наблюдения как медиите могат да влияят на решенията от 2004 година, когато завърших като подгласник на Андрий Шевченко. Убеден съм, че ако тогава играех в Барселона, щях да спечеля аз.”

„Манчестър Юнайтед е голям клуб, но тези в Испания и Италия работят по-добре по промоцията на своите играчи. Тези неща влияят върху наградите. Лионел Меси е фантастичен футболист, но след годината, която направи Кристиано, аз не мога да си обясня как може да е втори или дори трети. Кристиано и Меси са класни играчи и в следващите няколко години те ще се борят за призовете. Вярвам, че Кристиано не е твърде разочарован тази година, защото знае, че след време ще е №1,” добави Деко.