Логичното около сагата Джолиън Лескът се случи и мениджърът на Евертън Дейвид Мойс нападна своя колега от Манчестър Сит Марк Хюз, като обяви, че използва неправомерни методи в опитите си да привлече английския национал от състава на „карамелите”.

„Това е недопустимо. Хюз се опитва по всякакъв начин да убеди Лескът, че трябва да премине в Манчестър Сити. Аз ако имах толкова много пари нямаше да действам по този начин и със сигурност щях да направя отбора, който водя шампион”, заяви разгневен Дейвид Мойс.

„Поведението на Марк Хюз е отвратително. Той не може да си позволява да действа по този начин. Като има пари не означава, че всичко му е позволено”, коментира мениджърът на Евертън.

„Аз не съм съгласен да се разделя с Лескът и имам подкрепата на ръководството на клуба. Никой не е преговарял с Манчестър Сити, но Хюз се опитва да преговаря зад гърба ни с футболиста”, добави босът на „карамелите”.

„Поведението на Марк Хюз разконцентрира Лескът и му пречи да се подготвя за новия сезон. Това е недопустимо”, каза още Мойс.

Мениджърът на Евертън се закани, че ако Марк Хюз продължи да се държи по този начин и води преговори с Лескът зад гърба на „карамелите” ще се обърне към ФА.