Вратарят на Портсмут Дейвид Джеймс не е особено впечатлен, че ще се изправи срещу бразилското попълнение на Манчестър Сити Робиньо през този уикенд. Запитан дали знае нещо за Робиньо, стражът бе лаконичен – „Не знам нищо за него” и отговори на още въпроси:

Дали той е от типа играчи, които харесва да гледа? „Не знам нищичко за него”.

Гледа ли много футбол от други първенства? „Не”.

Видял ли е гола на Робиньо миналата седмица? „Рикошетът? Да, това го видях.”

Като бивш кадър на Манчестър Сити, Джеймс сподели, че се надява огромната инвестиция в Робиньо да осигури радостни мигове за толкова изстрадалите фенове на клуба, но не бе твърде склонен към похвали.

Вратарят не пропусна да спомене, че докато той е бил в клуба, не е имало никакви изгледи да паднат такива пари. „Честно казано, никой там нямаше да извади 34 милиона паунда, докато не се появи новият собственик,” заяви Джеймс. „Мисля, че е добре за футбола, че има такъв човек, който е готов да извади огромна сума пари от джоба си, а да не му се налага да взима заеми.”

„В крайна сметка обаче, един отбор не може да играе с повече от 11 футболисти, и няма тим, който да е печелил във всеки мач,” завърши Дейвид Джеймс. „Така че пред нас има добра възможност да развалим празника на Сити.”