Английският полузащитник Дейвид Бентли обяви, че няма да играе на Европейското първенство за младежи до 21 години, като посочи за причина умора.

22-годишният футболист игра 36 мача за Блекбърн в Премиършип, както и осем срещи за Купата на УЕФА и двубои от турнира за Купата на Англия.

След това той бе част от мъжкия национален отбор, като бе в групата за приятелската среща с Бразилия и пътува до Естония за евроквалификация, въпреки че не влезе в игра нито в един от двата мача.

След като името му бе обявено в списъка на Стюърт Пиърс при младежите, Бентли бе обявен за една от ключовите фигури в състава.

Съобщението на Английската Футболна Асоциация гласи: „Бентли се завърна в четвъртък сутринта, след три седмици в мъжкия национален отбор, след един дълъг сезон с Блекбърн. Бентли разговаря със старши треньора на младежите Стюърт Пиърс, за да му обясни причините за оттеглянето си.”

Европейското първенство за младежи започва на 10 юни в Холандия, а първият мач на Англия е срещу Чехия в понеделник. В групата на „трите лъва” са още Италия и Сърбия. Напред се класират първите два отбора от всяка група.