Радиоводещият Ник Гримшау е най-добре облеченият мъж във Великобритания, според класация на списание "Джи Кю".

Второто и третото място заемат двама актьори – звездата от "Отмъстителите" Том Хидълстън и Бенедикт Къмбърбач, известен с ролята си в сериала "Шерлок". Топ пет допълват още две звезди от големия екран – Идрис Елба и Дан Стивънс.

В десетката попадат още рапърът Тайни Темпа, водещият на музикалното шоу Х Фактор Дърмот О`Лиъри, фронтменът на Арктик Мънкис Алекс Търнър, дизайнерът Чарли Кейсли-Хейфорд и моделът Дейвид Ганди.

Изненадващо съпругът на британската кралица Елизабет Втора принц Филип е поставен на 26-то място, а в топ 20 попадат звезди като музикантът Хари Стайлс, футболистът Дейвид Бекъм и актьорът Джъд Лоу.

Според "Джи Кю" принц Филип "заслужава още един медал – за заслугите си към класическата британска кройка". Принц Уилям беше на осмо място миналата година, но тази година не присъства в класацията.

"Джи Кю" публикува и своята класация на най-лошо облечените британски звезди. Тя се оглавява от дизайнера Озвалд Боатенг, а на десето място е поставен лидерът на националистическата Партия за независимост Найджъл Фараж. Класацията е съставена от журналистите на "Джи Кю" и панел от експерти от света на модата и шоубизнеса. /БГНЕС