Дейвид Бекъм подписа умопомрачителен договор на стойност 20 милиона паунда, за да стане посланик на модна къща Джорджо Армани по цял свят. Футболната мегазвезда ще е лице на новата кампания за бельо, като ликът, или по-скоро тялото му ще се появят на билбордове и корици от началото на следващата година.

Сделката е за три години, в който 32-годишният Бекъм ще получава заплата, плюс допълнителни бонуси. Този контракт е безпрецедентен за спортист и утвърждава английския футболист като най-добре платеният играч в света.

Това е първият договор на Бекъм за реклама на официално облекло, и е част от стратегията на неговата маркетингова компания за „максимизиране на печалбите през последните години от професионалната му кариера”.

Смята се, че лично модният гуру Джорджо Армани е избрал Дейвид за своята кампания Emporio Armani SS08, тъй като е личен приятел със семейство Бекъм.

Новината за фамилията определено е добра, тъй като в края на годината изтичат два големи рекламни договора на Дейвид – с „Водафоун” и с „Жилет”.

Според счетоводните данни, приходите на Бекъм от реклами през миналата година са спаднали с 28% до „скромните” 11,1 милиона паунда.

Дейвид все още има контракти с Адидас, Пепси, Моторола и парфюмите Коти, както и разбира се, прилична заплата от футболен клуб ЛА Галакси, за който все още Бекъм играе…