Английският полузащитник на Реал Мадрид Дейвид Бекъм е започнал да колекционира произведения на изкуството.

Футболната суперзвезда постепенно развива своя изтънчен вкус и се ползва от съветите на един от най-популярните съвременни художници Саша Джафри.

Саша заяви за Бекъм: „Той наистина се старае да навлезе в света на изкуството. Приема нещата много сериозно и се надява скоро да може да се похвали с голяма и ценна частна колекция.”

32-годишният бивш английски национал се сприятелил със Саша Джафри по време на благотворителна акция, когато футболистът го помолил да нарисува картина за аукцион за набиране на средства за футболната академия на Бекъм.

Художникът, чийто творби се продават от 100000 паунда нагоре, и от чийто услуги се ползват доста от най-богатите хора в света, включително Бил Гейтс, сега съветва Дейвид в какво да влага парите си.

Последната покупка на Бекъм е картина на противоречивия британец Деймиън Хирст на цена от 250000 паунда, която подарил на съпругата си Виктория по случай рождения й ден.

Семейство Бекъм се мести в САЩ през лятото, където Дейвид ще продължи футболната си кариера в Лос Анжелис Галакси, и новият им дом ще се нуждае от сериозна бройка произведения на изкуството, които главата на семейството вече набавя.