Славата на Джърмейн Дефоу като един от най-големите плейбой сред футболистите вече придобива трагични измерения. След като изпъди годеницата си Шарлът и бе изоставен от бившата Мис Великобритания Даниел Лойд, нападателят на Портсмут вече не може да си намери свястно гадже.

Дали последната приятелка на футболиста, Мари, не иска да се показва с него на публични места, или Дефоу не желае да бъде забелязан с неособено привлекателната госпожица – не е ясно. Факт обаче е, че напускайки през задния вход, главата на Мари бе скрита…от покривка за маса.

Преди това Джърмейн мина през главния изход и отиде отзад, за да я посрещне…Тогава обаче се случи нещо още по-странно – Мари изпищя – „Не мога да направя това” и хукна обратно. Дефоу я последва, а минути по-късно двамата излязоха, вече заедно, а госпожицата бе покрита с покривката…

По-срамежливите известни личности понякога се крият с ръка, или зад придружители, но досега не се е случвало някой да открадне част от интериора на заведение за прикритие.