Джърмейн Дефоу отбеляза два гола за успеха на Англия с 3:0 над Тринидад и Тобаго в контролна среща, играна в карибската държава. Двубоят бе и по случай стогодишнината на местната футболна федерация, както и опит от страна на англичаните да привлекат на своя страна вицепрезидента на ФИФА и председател на зона КОНКАКАФ Джак Уорнър за кандидатурата си за домакинство на Мондиал 2018..

Селекционерът на Англия Фабио Капело пък получи възможността да види качествата на някои нови футболисти, като Дийн Аштън. Изявите на нападателя обаче надали ще му спечелят нова повиквателна, за разлика от партньора му в атака Дефоу.

Нито времето, нито ужасно твърдият терен позволиха особено качествени изяви от страна на двата тима, но гостите бяха изключително прецизни при поредното силно представяне от капитана Дейвид Бекъм. Добри изяви имаха и Стюърт Даунинг, и Гарет Бари.

Още в 15-та минута Англия вече си беше решила мача и водеше с 2:0. Полузащитникът Гарет Бари отбеляза първия си гол за националния отбор, след като центриране на Уейн Бридж попадна точно на волето му в 12-та минута. Дефоу получи пас от Аштън и от малко разстояние отбеляза второто попадение три минути по-късно.

Нападателят на Портсмут реализира и второ попадение в срещата четири минути след почивката, когато засече центриране на Дейвид Бентли, отклонено от защитник на домакините.

20 минути на терена за Тринидад и Тобаго игра голямата звезда на тима – бившият нападател на Манчестър Юн Дуайт Йорк, появил се като резерва.