Нападателят на Тотнъм Джърмейн Дефоу изрази увереност, че има силите да замести Уейн Рууни в националния тим на Англия за Европейското първенство в Полша и Украйна догодина.

Все още не е ясно дали Рууни, който е титулярен нападател в селекцията на Фабио Капело, ще попадне в разширения състав на италианеца за финалите. Както е известно Рууни отнесе наказание от три мача за червения си картон в квалификацията срещу Черна гора, което означава, че ще пропусне и трите двубоя от груповата фаза.

Дефоу коментира, че се намира в най-добрата си форма и има може да запълни дупката, оставена от Рууни.

„Мисля, че трябва да играя, имайки предвид формата, в която се намирам. Когато играеш добре смятам, че трябва да играеш. Чувствам се съвсем различно от това, което бях миналия сезон“, коментира Дефоу.

„Чувствам се силен, по силен от всякога през моята кариера. Рекордът ми в английския национален отбор също е добър (15 гола в 46 мача) и съм леко разочарован, че не попаднах в групата миналия път. Винаги съм казвал, че когато работиш усърдно след време това се възнаграждава. Треньорът знае какво мога да направя, особено след като имам опит от предишното световно първенство“, каза още нападателят на Тотнъм Хотсъпр.