Английският нападател на Тотнъм Джърмейн Дефоу заяви, че е готов за игра, въпреки голямата болка, която изпитва след смъртта на своя полу-брат Джейд, който бе убит през миналата седмица.

Джейд почина миналия петък на 26 години, след като бе пребит жестоко в Източен Лондон на 20 април. Дефоу, който също е на 26 години, остана извън групата на "шпорите" за мача с Манчестър Юнайтед, но ще бъде налице за срещата утре с Уест Бромич Албиън.

„Моята майка се появи на тренировъчното ни игрище и понеже аз съм много близък с нея и моето семейство, веднага разбрах, че нещо не е наред. Тя нямаше нужда да казва нито една дума, аз вече знаех ... Отидох веднага в болницата. Това не бе много приятно изживяване, но със сигурност е такова, което няма да забравя никога. Когато се случат такива неща, всичко друго остава на втори план”, сподели Дефоу.

„Моят брат ще бъде винаги в мислите ми и в сърцето ми, така че аз съм сигурен, че тази трагедия ще ме направи по-силен в живота и ще ме накара да оценявам всичко, което имам”, добави играчът, цитиран от БГНЕС. Относно мача с Уест Бромич, той заяви: „Готов съм! Ще бъде хубаво да започна, защото просто искам да изляза на терена и да си върша работата за Тотнъм.”