Кевин де Бройне може да се чувства щастлив в Манчестър Сити и да е един от лидерите на отбора, но това не му пречи да мисли за бъдещето си след време. Пред The Sun полузащитникът разкрива, че един ден, когато напусне шампиона на Англия, би искал да се присъедини към Андерлехт, където в момента мениджър е бившият му съотборник – Венсан Компани.

Защитникът се завърна в родния си клуб и подписа за 3 години, след 11 сезона и 360 мача с „гражданите”. Двамата белгийци играха заедно между 2015 и 2019 година и спечелиха 2 титли на страната, 1 купа на ФА, и 3 купи на лигата.

„Надявам се, че кариерата му в Андерлехт ще бъде също толкова невероятна, колкото  беше в Сити. Казах му да ми пази място в състава за след година или седем, когато приключа тук. Ако направи това за мен, следващата ми дестинация вече ще е ясна. Със сигурност ще ми липсва в Сити. Когато се опитваха да ме привлекат от Волфсбург, Вини ме убеждаваше да се преместя в Манчестър, за да играя редом с него. Постоянно ме питаше кога ще пристигна и ми казваше:”Трябва да дойдеш.”, окуражавайки ме непрекъснато да се присъединя към Сити", сподели халфът на "небесносините".