Нападателят на Валенсия Давид Вия отвори широко вратата за трансфер в Ливърпул през лятото. Испанският голмайстор призна, че обмисля да премине в клуб от Острова, и че „мърсисайдци” са отбора, който най-много го привлича.

Вия сподели пред News of the world: „Никога преди не се бях замислял да играя в Англия, но ако в този момент пристигне оферта, ще я разуча.”

„Аз много обичам футбола и гледам мачове от цял свят, и много от Премиършип.”

„Заради многото приятели, които имам там, аз следя отблизо Ливърпул и много ми харесва начинът, по който те играят. Любимият ми играч е Пепе Рейна.”

Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес търси подсилване на нападението за следващия сезон, тъй като клубът вероятно ще напуснат Роби Фаулър и Крейг Белами.

Ливърпул вече следи и легендата на Реал Мадрид Раул. От „кралския клуб” вече показаха, че са склонни да се разделят с нападателя на малка цена.

Положението с Вия обаче не е такова и се очаква от Валенсия да искат сериозна трансферна сума за него. Голмайсторът на „прилепите” има клауза в договора си за напускане, на стойност 85 милиона паунда – сума, определена като „безумна” от самия Вия.

Контузеният испански нападател на Ливърпул Луис Гарсия също призова Бенитес да търси начини да привлече Вия.

Гарсия, който лекува скъсани кръстни връзки, заяви:”Вия е играчът, който най-много бих желал да вия на „Анфийлд”. Той става все по-добър и по-добър. Той не е просто голмайстор. Той е боец, а ние харесваме такива качества тук.”

Бенитес може да срещне трудности да завържи Шаби Алонсо в състава, тъй като Барселона вече готви оферта за него за 10 милиона паунда.