Дълго чаканата новина, свързана с договора на Давид де Хеа с Манчестър Юнайтед, най-после беше обявена. Агентът на испанеца Жирже Мендеш разкри, че преговорите с шефовете на "червените дяволи" са стартирали. 

Испанецът е в невероятна форма от старта на кампанията и в последните седмици дори се заговори за интерес от страна на Реал Мадрид към него. В Испания дори обявиха, че той има предварителна договорка с "белите" за трансфер през лятото. 

"Мога официално да обявя, че започнах официални преговори с Манчестър Юнайтед за удължаването на контракта на Давид. Информациите, че той има разбирателство с Реал Мадрид и ще ходи там, са лъжа."

"Все още не сме подписали нищо с никого. Играчът сам решава кое е най-доброто за бъдещето му. Щом сме започнали преговори с Юнайтед, значи на него му харесва тук и иска да остане. Но все пак трябва да видим и параметрите", сподели Мендеш пред радио "Кадена Сер". 

Точно поради тази информация, че Реал Мадрид няма шанс да подпише с Давид де Хеа, "белите" вече са започнали да проучват опцията за привличането на Тибо Куртоа от Челси.