Бранителят на Манчестър Юнайтед Матео Дармиан разкри, че да носиш екипа на „червените дяволи” е мечта за всеки футболист. Десният защитник премина на Олд Трафорд през лятото от състава на Торино за 18 милиона евро. С постоянството в изявите и сърцата си игра, 25-годишният италианец бързо се превърна в основна фигура в състава на Луис Ван Гаал.

„Манчестър Юнайтед е връх в кариерата на всеки футболист, подобно на Реал Мадрид и Барселона. Още по-радостното за мен, че е тук професионализмът върви ръка за ръка с отличните човешки взаимоотношения. Според мен силата на английските клубове се крие именно в това – в отличната им организация”, заяви Дармиан

Италианският защитник не спести и суперлативи за двама от своите съотборници – капитана на тима Уейн Рууни и новото попълнение Антони Марсиал.

„Рууни притежава невероятна сила. Той никога не се отказва. Когато загуби топка, моментално се опитва да си я върне. Марсиал е роден шампион. Въпреки че е само на 19 години, той е изключително убедителен в изявите си.” 

Арсенал приема Манчестър Юнайтед в неделя от 18 часа в мач от 8-я кръг на Висшата лига, а двубоят можете да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport.