Абсолютният аутсайдер в Премиършип, Дарби Каунти успя да вземе точка като гост на Нюкасъл. Срещата на „Сайнт Деймсис Парк” завърши 2:2, а Дарби дори можеше да победи, след като до 86-тата минута водеше с 2:1.

Гайлс Барнс даде вихрено начало на двубоя. Той вкара с прецизен удар по земя в долния десен ъгъл на вратата на Шей Гивън и по този начин реализира първия си гол във Висшата лига.

„Черно-белите” отвърнаха като ужилени на попадението и веднага започнаха натиск пред вратата на гостите. Той доведе до резултат в 27-мата минута, когато звездата на „свраките” Марк Видука изравни статуквото. При този резултат завърши и първото полувреме.

Началото на втората част бе белязано с нов гол на Дарби. Този път автор на попадението стана бившия играч на Селтик Кени Милър, който се възползва от недоразумение в отбраната на домакините.

Сценарият от първите 45 миути се повтори и „свраките” се втурнаха в неспирни атаки. Голът обаче така и не подаше до самия край на мача, когато голмайсторският нюх на Марк Видука отново спаси Нюкасъл. Той раазстреля вратаря Байуотър с неспасяем удар от около 20 метра и донесе точката за своя тим.

Във временното класиране Дарби Каунти остана на последното място с незавидния актив от едва 7 точки. Нюкасъл пък е на 10-та позиция с 26.