Със специална празнична торта Манчестър Юнайтед фен клубът на английския гранд у нас отбеляза три години от официалното си признаване. Десетки членове на създадената във В. Търново организация се събраха за пореден път, а проявите бяха уважени и от бронзовия медалист от САЩ- 94 Петър Александров.

Екснационалът, който живее и работи в Швейцария, бе силно впечатлен от благотворителната дейност на феновете и обеща да представи портфолиото на родните запалянковци в централите на ФИФА и УЕФА, съобщи председателят на фенската организация Емил Йорданов.

Все повече стават жените, които са пълноправни членове на организацията, сочи справка на ръководството. До момента бройката на дамите надхвърля 40. Заради увеличения им брой е пусната специална дамска серия на Red Brand тениските, които масово носят феновете на „червените дяволи”. Очевидна е вече необходимостта и от детски размери, тъй като все повече стават и децата, членуващи във Фен клуба.

Близо 20 подрастващи са с редовно платен членски внос, в размер на 10 лева годишно. Сред тях е 4-годишният Алекс Йорданов, кръстен на сър Алекс Фъргюсън. Всеки момент пък ще се роди най-новото попълнение на– Гинчев - младши, който вече е приобщен към компанията от баща си.

В момента тече кампанията за набиране на нови членове, припомнят от ръководството. До края на септември е срокът за приобщаване към официално признатата българска фенска организация. Членският внос е символичен, а с плащането му човек автоматично става благодетел, давайки своя малък принос към активната благотворителна дейност на Фен клуба.