Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш може да си навлече наказание от Футболната асоциация на Англия, след като се усъмни в непредубедеността на съдийството в последните няколко мача на тима.

Думите на шотландеца идват след уикенд, изпъстрен с коментари срещу спорните решения на реферите. Първо наставникът на Куинс Парк Рейнджърс заяви, че той и колегите му във Висшата лига започват да губят вяра в съдиите, а след това и треньорът на Уигън Роберто Мартинес заяви, че „отвратителни“ отсъждания на рефера са позволили на Челси да вкара два гола от засада срещу неговия тим.

Ливърпул от своя страна спечели само 1 от последните си 9 мача за първенство, но Далглиш е убеден, че ситуацията можеше да бъде по-различна, ако доста от ключовите решения в тези срещи бяха в тяхна полза.

„В последните 3 двубоя имаше крещящи отсъждания срещу нас, за които няма извинение и обяснение“, заяви легендарният играч на „червените“. „Няма да повдигам въпроса пред Съдийската асоциация, повдигам го сега. Те да решават как ще действат оттук нататък. Това е тяхна грижа, аз поставям картите открито.“

„Знам, че ние сме почтен отбор, дори имаме почтеност в повече, но не мога да кажа дали едни други хора са почтени. Във футбола понякога има грешни съдийски решения. Тъжното за нашия клуб е, че в последните 3 мача имаше решения, които са просто необясними. Малко повече уважение към нашия клуб няма да навреди. В противен случай хората могат да си помислят, че има конспирация“, завърши Далглиш.