Бившият мениджър на Ливърпул Кени Далглиш заяви, че оставането на Луис Суарес в отбора ще има решаващо значение за надеждите на „червените“ за титлата.

Уругваецът бе много близо да напусне „Анфийлд“ през лятото, като Арсенал и Реал Мадрид доста настойчиво го искаха, а самият той изяви желание да си тръгне. Шефовете на мърсисайдци обаче решиха да го задържат на всяка цена, макар че очакват през януари отново да получат оферти за него.

„Не се съмнявайте, отново ще има спекулации, че Луис Суарес ще напуска. Винаги е така. Аз обаче не смятам, че той ще отиде другаде“, заяви Далглиш.

„Той блести в този тим на Ливърпул и всички на „Анфийлд“ знаят, че той ще бъде от ключово значение за кампанията ни. Още не е изминала и една трета от сезона, но не сме толкова далеч от първото място и съвсем скоро ще стигнем до момента, в който Саутхемптън и Ливърпул ще бъдат взети насериозно. Никой не ги слагаше – особено „светците“ - в сметките за топ 4. Те обаче се възползват от това, че за разлика от доста водещи отбори не трябва да се адаптират към идването нов мениджър“, заяви директорът в Ливърпул.