Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш бе категоричен, че неговият тим няма да играе своя полуфинал в турнира за Купата на Футболната асоциация на 15-и април, когато е годишнината от трагедията на „Хилзбъро“.

Съперникът на „червените“ ще бъде определен от преиграването на 1/4-финала между Евертън и Съндърланд, който завърши при резултат 1:1.

Датите за полуфиналите са 14-и и 15-и април, но Далглиш отхвърли възможността неговият тим да излезе в официален мач на 15-и идния месец. Тогава се навършват 23 години от трагичния инцидент на стадион „Хилзбъро“ в Шефилд, когато на мач между Нотингам Форест и Ливърпул загиват 96 привърженици на мърсисайдци. За времето си „Хилзбъро“ е смятан за едно от най-добрите спортни съоръжения в Англия. Ужасяващите картини на затиснати и прегазени хора водят до изготвянето на прочутия доклад „Тейлър“, който задава препоръки за преустройство на английските стадиони и на който днес те дължат съвременния си облик.

„Ние няма да играем на 15-и април“, заяви Далглиш. „Футболната асоциация и УЕФА винаги са ни подкрепяли и смятам, че отново ще ни разберат. Ние никога не сме играли на 15-и след трагедията. Не виждам причина да постъпим по-различно сега“, допълни шотландският наставник.