Челси и Ливърпул не са известни с приятелски отношения помежду си, но съвсем изненадващо и може би не на място, мениджърът на мърсисайдци Кени Далглиш реши да коментира избора на стадион за финала в Шампионската лига като се изказа в подкрепа на „сините“ от Лондон.

Както е известно, финалът в най-комерсиалния турнир ще се играе на „Алианц Арена“ в Мюнхен, а решението за това бе взето преди около две години.

Въпреки това обаче, според Далглищ това не е справедливо, тъй като по този начин Байерн ще има домакинско предимство спрямо Челси. „Това е абсолютно нечестно! Това е огромно предимство за Байерн Мюнхен.“

Далглиш си позволи и да нападне УЕФА. „Мисля, че не трябва да избират стадиони на отбор, който участва в европейската купа.“

Факт е, че УЕФА избира стадиони от категория 4, тоест такива които изпълняват редица специални критерии. Естествено, съоражението в Мюнхен е от тази категория.

За първи път в историята на Шампионската лига финалист ще играе на собствения си сезон, но преди това, още докато турнирът носеше названието Купа на Европейските шампиони, подобни случаи има, като в един от тях дори самият Далглиш вдига трофея. Това се случва през 1984 година, когато решителният мач е в Рим, а в него местният Рома губи от Ливърпул на Далглиш след дузпи.