Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш се нахвърли на Футболната асоциация в Англия, като заяви, че официалните лица взимат феновете за даденост преди финала за ФА Къп между „червените“ и Челси през идния месец.

Причината за атаката на шотландеца са ремонтни работи по железопътните линии в Лондон. Заради тях след 17,15 ч. местно време няма да има влакове в Северен Лондон, където се намира стадион „Уембли“. Това означава, че много от привържениците на Ливърпул ще срещнат сериозно трудности с прибирането си у дома.

Това обаче не е единствената несправедливост по техен адрес, която Далглиш съзря. Стана ясно, че Ливърпул е получил 25 000 билета за своите фенове (капацитетът на „Уембли“ е 90 000 места – б.а.), които са със 7 000 по-малко от предоставените на отбора за полуфинала в турнира срещу Евертън.

„Понякога е проблем, че феновете по стадиона се приемат за даденост – не става дума само за нашите, а за привържениците на футболните клубове като цяло“, заяви Далглиш. „Това е решение, което е взето, без да бъде съгласувано с нас. На нашите привърженици можеше да им бъде осигурен и по-лесен достъп до срещата, но те са фантастични и ще бъдат там“, каза още легендата на „червените“.