Бившият мениджър на Ливърпул Кени Далглиш стана поредният специалист, който взе отношение около случващото се с Фернандо Торес в Челси, само че шотландецът изобщо не спести критиките спрямо испанеца.

Двамата се засякоха за кракто на „Анфийлд“, като малко след назначението на Далглиш нападателят бе продаден на Челси срещу 50 милиона паунда.

„Не трябва да крием факта, че в момента той не е играчът, който бе през 2010 година“, заяви треньорът, който на два пъти е водил Ливърпул, където е със статут на легенда. „Торес в Челси няма нищо общо с онзи Торес, който играеше в Ливърпул.“

„Защо? Е, изглежда, че винаги вината е на някой друг. Фернандо изглежда така сякаш дори не се наслаждава на това, което прави. Според мен той трябва хубаво да се вгледа в себе си, за да открие отговорите. От всичко, което виджам, хората в Челси се опитаха да му помогнат, той имаше подкрепа и усещаше доверието им. Във футбола обаче настъпва един момент, когато само ти можеш да си помогнеш“, продължи Далглиш.

„Не може постоянно да търсиш вината другаде. Торес показа удивителен талант в Ливърпул и вярвам, че е много по-добър играч. Ако качествата му са непокътнати, той единствен може да ги открие. Добрите новини за него са свързани с Рафа Бенитес – той е перфектният мениджър, който може да изстиска най-доброто от него. Той е човекът, който му се довери напълно, като го доведе във Висшата лига, затова смятам, че назначението му е страхотен удар за Челси“, завърши Далглиш.