Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш заяви, че ако Милан не желае да привлече за постоянно преотстъпения Алберто Акуилани, той ще се радва да го приеме обратно на „Анфийлд“.

Спекулациите около бъдещето на 27-годишният халф се усилиха през последните седмици, когато стана ясно, че желанието му да остане на „Сан Сиро“ няма да се сбъдне. Според договора за наем ако италианецът запише 25 мача за „росонерите“, това ще автоматично ще задейства клаузата за откупуване, която е на стойност от 6 млн. паунда. Акуилани е твърда резерва за Милан напоследък (а срещу Дженоа дори не бе в групата), като обяснението за това може да са 3-те мача, които не му достигат, за да стане официално футболист на Милан.

„Ако те не активират клаузата, той ще се върне при нас. Все пак той е наш играч“, каза Далглиш. Въпреки че Ливърпул рискува да загуби играч, за когото плати 16 млн. паунда през 2009, клубът се нуждае да намали разходите си за заплати. По същата причина най-вероятно и даденият под наем в Лил Джо Коул също ще си тръгне от „Анфийлд“.