Новото попълнение на Арсенал Едуардо да Силва вярва, че стилът на игра на „артилеристите” пасва перфектно на неговия и споделя, че за него е чест да играе в такъв отбор.

Хърватският нападател се присъедини към „топчиите” от Динамо Загреб, след като подписа четиригодишен договор с клуба. Роденият в Бразилия футболист ще се стреми да замества достойно преминалия в Барселона Тиери Анри.

„Тиери е един от най-добрите нападатели в света. Той е оставил следа на „Емирейтс Стейдиъм” завинаги, отбелязвайки много голове”, казва Едуардо.

„Когато стъпя на терена, ще покажа най-доброто от себе си за Арсенал и феновете на отбора. Ще се опитам да спечеля колкото се може повече трофеи”, закани се нападателят.

„За всеки един футболист би било чест да играе в отбор като Арсенал. Късметлия съм, че аз получих този шанс. Искрено се надявам да оправдая доверието и очакванията на ръководството”, сподели Да Силва.

„Английското първенство е доста по-различно от хърватското. Стадионите са по-големи. Повече хора гледат мачовете. Това е едно от най-страхотните неща на Англия”, казва хърватският играч. „Ще дам всичко от себе си, за да се адаптирам по-бързо към състава и атмосферата”, заяви още Да Силва.