ЦСКА Москва е направил запитване за възможността да привлече под наем халфа на Челси Марко Марин, твърди руският вестник „Известия“.

Немецът пристигна на „Стамфорд Бридж“ като свободен агент от Вердер Бремен през лятото, но не може да се наложи като титуляр.

Това е накарала ръководството на ЦСКА да се свърже с Роман Абрамович, за да се осведоми за ситуацията при Марин.

От ЦСКА поддържат добри отношения с Абрамович още от годините, в които петролната компания на милиардера Сибнефт бе основен спонсор на московчани.

Агентът на Марин Фали Рамадани подсили спекулациите като призна, че няколко клуба от Европа имат интерес към техния клиент.

„Няма да крия, че Марин има няколко интересни оферти за под наем до края на сезона“, каза той пред изданието. „Не мога да спомена клубове, но мога да кажа, че офертите идват и от Западна, и от Източна Европа.“

„Марко иска повече игрално време, но разбираме, че в голям клуб като Челси винаги ще има голяма борба за местата. Марин се чувства добре в Лондон, но за да играе редовно в немския национален отбор той трябва да е титуляр. Ще имаме разговор скоро с ръководството на Челси относно всички възможни опции за него да продължи своята кариера“, допълни агентът.