Кое е по-силното първенство? Премиършип или Ла Лига? Пословичен спор, който се вихри от няколко години между феновете на двете най-касови първенства. Жребият за 1/8-финалите на Шампионската лига дава поредната възможност запалянковците в България да си чешат езиците поне до средата на март, когато ще станат ясни четвъртфиналистите в турнира.

Безспорната перла в тези елиминации е сблъсъкът между Реал и Юнайтед. Сблъсък, който определено може да наклони везните в спора. Победа на вървящия зле в Испания кралски клуб срещу хегемона този сезон в Англия, ще разклати сериозно позициите на Премиършип, който излъчи последния еврошампион. Челси обаче вече ги няма в турнира, Сити се орезилиха сериозно изритани изобщо от Европа, а по-вероятно е да се сбъдне предсказанието на маите за края на света, отколкото Арсенал да вдигне трофея.

Така Манчестър Юнайтед остава последната надежда на феновете на английския футбол. Ето още една брънка във веригата от въпроси около големия сблъсък – завръщането на Роналдо на „Олд Трафорд”, сблъсъка на титаните в треньорската професия Моуриньо и сър Алекс Фъргюсън и още, и още.

Дали пък на жребия за 1/4-финалите, няма да се появи и трети сериозен играч в спора в лицето на германската Бундеслига? Турнирният боец Байерн Мюнхен, високолетящият в Шампионската лига този сезон Борусия Дортунд и изтеглилият лек жребий срещу Галатасарай Шалке 04 могат да влязат в комплект в топ 8 и смело да докажат, че първенството на Германия по нищо не отстъпва на останалите две. Жребият бе благосклонен към баварците пращайки им мекия Арсенал, а Дортмунд е големият фаворит срещу Шахтьор, който взе да поизпуска парата след силния си старт в турнира.

Така че в споровете Англия или Испания на коледната трапеза, не пропускайте Германия.