Сериозна чистка се готви да направи мениджърът на Челси Карло Анчелоти през лятото. Италианският специалист ще покаже вратата на цели седем футболисти от първия тим на лондончани, които ще трябва да си намерят нови клубове след края на сезона.

За сметка на въпросните футболист, Анчелоти обяви, че в първия състав ще бъдат привлечени петима юноши. Италианецът увери още, че през лятото ще бъдат купени едва двама нови футболисти, които обаче ще бъдат от световна класа.

Фабио Борини, Неманя Матич, Гаел Какута, Патрик Ван Аанхолт и Джефри Брума, всички от школата на „сините”, ще получат шанс за изява в първия тим на Челси. „Единственото сигурно нещо към този момент е, че в първия отбор ще бъдат въвлечени петима играчи от Академията на тима”, призна Анчелоти.

„Някои футболисти може би ще напуснат. Други със сигурност ще си тръгнат. Не правим това защото нямаме пари за нови играчи, а защото искаме да подсилим нашата юношеска школа”, каза още италианският спец.

„Имаме отлични млади футболисти и именно сега е времето да попаднат в отбора за следващата година. Те имат качествата да останат в клуба”, допълни Анчелоти.

Очаква се „Стамфорд Бридж” да напуснат Иларио, Пауло Ферейра, Жулиано Белети и Деко. Полузащитниците Джо Коул (28 год.) и Михаел Балак (33 год.) все още не са подписали нови договори и е твърде възможно също да си търсят нови тимове след края на шампионата през май. Защитникът ММайкъл Мансиен пък ще подпише постоянен договор в Уулвърхемптън.

Според медиите в Англия обаче Анчелоти ще разполага и със сериозни средства за трансфери. Твърде вероятно е Челси отново да се пробва за бразилеца Рикардо Кака, който едва ли ще запомни с добро първия си сезон на „Бернабеу”. Фернандо Торес от Ливърпул също е в списъка на лондончани, ако „червените” решат да се разделят с испанския си голмайстор.