Разорен бивш футболист, представящ се за играча на Челси Гаел Какута, бе осъден днес в Англия на 4 години затвор заради измамата, с която си осигурил лукс, жени, бързи коли и огромни сметки в хотели, магазини и нощни клубове.

24-годишният Меди Абалимба преди време беше обещаващ талант и печелеше по 4 хиляди паунда седмично, преди да бъде продаден на Дарби Каунти за 1,2 милиона паунда. Впоследствие обаче тежка контузия прекратява кариерата му преждевременно.

Абалимба обаче не смятал да се отказва от лъскавия стил на живот. За целта той започнал системни набези над съблекалните в частно здравно заведение в Камдън, където членувал, и отмъквал детайли по кредитни карти.

След това той навъртял нечувани сметки в луксозни магазини, петзвездни хотели и хитови нощни заведения, като се представял за Какута, който в момента играе под наем в Райо Валекано.

„Подвизите“ на Абалимба включват сметка за 25 хиляди паунда в лондонски клуб, където заявил, „че е играч от Висшата лига и ще плати парите“.

В столичата той отседнал последователно в три елитни хотела, където сумарните му дългове надхвърлили 12 хиляди паунда. В Манчестър пък той организирал обиколка с хеликоптер за 1100 паунда, с която да впечатли 4 красавици, преди да ги откара в лъскаво имение под наем в Бъркшир (800 паунда на вечер), за което твърдял, че е негов дом.

Абалимба бил заловен, когато се опитвал да си купи дрехи за над 20 хиляди паунда от търговски център в Манчестър, където за достоверност дори показал футболните си умения.