Съотборникът на Мартин Петров и Валери Божинов в Манчестър Сити Стивън Айрланд вече категорично си заслужи етикета „Чешит №1” в състава на „гражданите”.

След като сложи розови гуми на мотора си, обръсна се до блясък и излъга треньора на Ирландия, че баба му е умряла, Айрланд измисли нова щуротия.

Само истински сладкодумец като него може да убеди цял отбор мъже, че си е купил маймуна за Коледа...

Айрланд се появил след празника на тренировъчната база и разказал на всички, че се е охарчил за необичайния домашен любимец. Така той събрал цяла зоологическа градина, предвид факта, че вече има много риби, кучета и котки в къщата си.

Източник от Ман Сити разкри: „Стивън побърка всички на базата с разказите за новата си придобивка – маймунка. Ако някой друг бе казал подобно нещо, всички щяха да го вземат за шега. Но тъй като това все пак е Стивън – решихме, че е истина.”

Чудно или не, футболисти и маймуни не се срещат за първи път. През 1999 година бразилският нападател Едмундо причини истински зоо-скандал, когато напи шимпанзе на рождения ден на сина си...

Все още не е съвсем ясно, дали Айрланд все пак има маймуна вкъщи, или просто е изиграл поредния си маймунджилък за пред съотборниците си...