Фенът на Челси, който си позволи да обижда на расистка основа звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг по време на мача между двата тима през декември миналата година, повече няма да стъпи на "Стамфорд Бридж" до края на живота си. Това обявиха от лондонския клуб. 

Става въпрос за Матю Хардинг, който беше изловен от камерите да обижда английския национал с грозни думи. Впоследствие специалисти по четене на устните доказаха, че той е използвал расистки определения и това му донесе санкцията от клуба. 

Веднага след мача срещу него започна и разследване от лондонската полиция. През април обаче стана ясно, че няма да бъдат повдигани обвинения срещу него за престъпление, извършено чрез езика на омразата. То можеше да му донесе ефективна присъда от няколко месеца. 

Заедно с него, имаше още петима фенове, които си позволиха да обиждат Стърлинг по подобен начин. Клубът определи и тяхното поведение като "неприемливо", но все още не е обявил дали и те са наказани да не стъпват на "Стамфорд Бридж" доживот.