Челси все още преговаря с Милан относно трансфер на звездата на „росонерите” Кака, информира личният асистент на футболистa.

Бразилският национал бе свързван с евентуално преминаване на „Стамфорд Бридж”, след като английският тим бе поет от сънародника на Кака Луиш Фелипе Сколари.

От Милан на няколко пъти заявиха, че „кариоката” не се продава, но според информации в английските медии 100 милиона евро (78 милиона лири) могат да свършат работа преди края на трансферния прозорец в края на месеца.

Според изданията в Италия Кака, който има контракт с „росонерите” до 2012 година, не е доволен от факта, че не бе пуснат от ръководството на клуба да защитава цветовете на националния си отбор на Игрите в Пекин.

А личният асистент на Кака – Диого Котчо заяви, че преговорите между представители на Милан и Челси продължават и в момента.

„Разговарях с Кака. Знаем, че разговорите продължават, но все още не са постигнали споразумение. Мисля, че и през август има възможност сделката да се осъществи. Футболистът обаче ще говори само ако бъде постигната уговорка. Засега трябва да само да изчакаме и да видим дали ще се стигне до споразумение между ръководствата на Челси и Милан”, заяви Котчо пред „Observer”.