Челси може да се окаже в основата на финансовото благополучие на третодивизионния английски клуб Барнзли. Но това няма да е заради доброто сърце на собственика на лондончани Роман Абрамович, а заради предстоящата сделка за купуването на защитника Джон Стоунс от Евертън. 

Сложната връзка до Барнзли се осъществява от това, че английският национал е бивш играч на отбора. Когато е продаден на "карамелите" за 3 млн. паунда, в контракта му има специална клауза, според която при последващ негов трансфер, 15% от сумата отива за бившия му отбор. 

Сега се очаква Челси да отправи последна оферта за него, която ще е на стойност 36 млн. паунда. От тях, 5.4 млн. ще отидат за отбора от Първа Лига, което се равнява на бюджета му до края на 2017 г. 

Самият Стоунс се очаква да изпрати официална молба за трансфер към ръководството на мърсисайдци в началото на новата седмица. Той вече е имал среща с боса Бил Кенрайт, на която го е уведомил, че желанието му е да заиграе на "Стамфорд Бридж". 

Челси вече прати три оферти за подписа му, но и трите бяха отказани. Евертън иска да вземе минимум 30 млн. паунда чисти за подписа му и затова се очаква последното предложение да е именно на стойност 36 млн. паунда и да бъде прието.