Челси ще направи последен опит да си върне бившия нападател Дидие Дрогба. Според вестник "Дейли мейл", мениджърът Жозе Моуриньо ще му предложи неустоима оферта. 

Португалецът е готов да го назначи в щаба си за помощник, като ще съвместява тази длъжност като активен футболист. Очаква се отговорът на котдивоареца в следващите дни. 

Специалния иска да подсили още атаката си, тъй като вече освободи един от тараните си - Самуел Ето'о, а се очаква да отдаде под наем други двама. Това са Ромелу Лукаку и Демба Ба. 

Така той ще разполага само с Фернандо Торес и с новопривлечената звезда Диего Коща. Затова привличането на Дрогба, макар и не за основен нападател, изглежда належащо. 

Дрогба напусна Челси през 2012 г., веднага след като спечели Шампионската лига. След кратък период в Китай подписа с турския Галатасарай, но договорът му изтече на 30 юни. 

Сега 36-годишният ветеран е изкушаван от катарски тимове с оферти от по 3 млн. долара годишна заплата, но се очаква Дрогба да предпочете да се върне в Лондон в последен опит за голям футбол.