Отборът на Челси записа най-резултатната си победа във Висшата лига, вкарвайки 7 гола на Съндърланд. Двубоят на „Стамфорд бридж” завърши при резултат 7:2, като за „черните котки” се разписаха Зенден и Дарън Бент.

Головата канонада започна Никола Анелка, който даде преднина на лондончани още в осмата минута на срещата. Отново французинът бе точен през второто полувреме, за да направи резултата 6:1 в полза на домакините. Преди него се разписаха Малуда, Коул, Лампард и Балак, а за гостите от Съндърланд първия гол реализира холандецът Бодевайн Зенден.

В последната минута на мача бе оформен и крайния резултат, когато вкараха Лампард и Бент. Победата ще задържи Челси на върха в подреждането с актив от 48 точки след изиграването на 21 мача. Втори е съставът на Манчестър Юнайтед, който днес също победи с 3:0 Бърнли, а едно от попаденията бе дело на българския национал Димитър Бербатов.

Отборът на Тотнъм Хотспър пък не успя да се справи със съпротивата на Хъл Сити и завърши при нулево равенство на „Уайт Харт Лейн”. Уигън Атлетик нямаше проблеми като гост на Уулвърхемптън и записа успех с 2:0.

В първи мач от кръга Ливърпул продължи с черната си серия и отново не съумя да запише победа, допускайки гол в последната минута за 1:1 срещу Стоук Сити. Мачът Портсмут – Бирмингам бе отложен заради лоши атмосферни условия.