Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо няма да може да разчита на един от ключовите си футболисти Микаел Есиен за следващите две срещи от Висшата лига. Ганайският полузащитник получи контузия в коляното в неделния мач с Бирмингам и ще отсъства около 10 дни. Така Есиен няма да може да играе срещу Рединг днес, както и в неделя срещу Ливърпул.

Халфът реализира победното попадение за Челси срещу Бирмингъм (3:2), и изглеждаше наистина готов да поведе средната линия, преди да нарани връзки в коляното си.

Подобна контузия мъчеше Есиен и миналата година, а травма в глезена го тормозеше през лятото.

Моуриньо все пак има готов вариант за негов заместник, като това най-вероятно ще е Стив Сидуел срещу Рединг, а Клод Макелеле или Джон Оби Микел също са на разложение.

Вратарят Петър Чех ще се завърне на „Мадейски стейдиъм” за първи път след тежката черепна травма, която получи миналия октомври именно на терена на Рединг. Стражът обаче твърди, че ще се справи с лошите спомени: „Знаех, че ще трябва да се върна там един ден. Нямам проблем с това да играя на този стадион. Всичко вече е зад гърба ми и аз гледам напред. Не помня нищо от онзи мач, или от деня изобщо, затова предполагам, че просто ще се наслаждавам на двубоя.”