Чели размаза Стоук Сити с 7:0 пред около 42 хиляди зрители на „Стамфорд Бридж” в мача от 36-ия кръг във Висшата лига. Така „сините” от Лондон изместиха Манчестър Юнайтед и отново се върнаха на първото място във временното класиране в Англия.

Точни за домакините бяха Саломон Калу (24’, 31’, 68’), Франк Лампард (44’ дузпа, 81’), Даниел Стъридж (87’) и Флоран Малуда (89’).

Играчите на Карло Анчелоти помляха своя противник, като статистиката след мача е повече от красноречива. „Грънчарите” нямат нито един удар в рамките на врата, и имат само в аут. Домакините пък са владеели топката в 73% от игровото време.

Головата сметка за „сините” бе открита в средата на първото полувреме. В 24-та минута Малуда пусна към Дидие Дрогба, нападателят центрира, топката попадна на пътя на Калу и той с глава от близо вкара за 1:0. Само седем минути по-късно – в 31-та – отново Калу реализира за 2:0.

Още преди почивката, домакините стигнаха до класическа преднина. Калу бе свален в наказателното и домакините получиха правото да изпълнят дузпа. В 44-та минута зад топката застана Лампард, който не сбърка за 3:0.

Своя хеттрик Калу оформи в 68-та минута, когато реализира за 4:0. В 81-та минута Лампард пък вкара прекрасен гол след центриране на Сам Хътчинсън и направи резултата 5:0.

До края на редовното време паднаха още две попадения. Първо в 87-та минута Дрогба подаде към Стъридж, не сбърка за 6:0. Само две минути по-късно – в 89-та – Малуда също се разписа и оформи крайното 7:0.

Така, Челси отново се върна на върха в Англия с актив от 80 точки, на една пред втория Манчестър Юнайтед. Стоук Сити пък е на 13-та позиция с 43 точки.