Челси продължава по шампионски похода си към титлата. Въпреки че си направиха мача труден, лондончани все пак взеха задължителната победа на гости на Хъл Сити с 3:2 и не допуснаха намаляване на преднината им на върха. 

Всичко в този мач изглеждаше решено още в 9-та минута, когато "сините" вече водеха с 2:0. Но до края на полувремето можеха дори да изостават в резултата, но поне той стана "само" 2:2. Лоик Реми обаче реши всичко в края. 

А този двубой започна по мечтан начин за гостите. След по-малко от минута и половина след началото те вече водеха в резултата. Еден Азар откри, след като получи страхотен пас от Диего Коща, навърза трима защитници и с премерен удар вкара за 1:0. 

Малко след това Абел Ернандес можеше да изравни за "тигрите", когато в 5-та минута се откъсна сам срещу Тибо Куртоа, но стреля право в тялото му и пропусна да направи 1:1. Затова и домакините бяха наказани малко след това. 

В 9-та минута Сеск Фабрегас намери по страхотен начин Диего Коща, испанският национал напредна и с мощен шут по диагонала в далечния ъгъл на вратаря не му остави шансове - 2:0. Тук всичко изглеждаше приключило. 

Но домакините не преклониха глави. Те можеха да намалят няколко минути по-късно след пряк свободен удар, но Куртоа отново се изяви на висота. Белгиецът обаче нямаше какво да направи в 26-та минута. 

Тогава Андрю Робъртсън направи страхотен пробив по левия фланг, справи се с трима защитници и пусна страхотен остър пас във вратарското поле, където беше Ахмед ел Мохамади, който с мощен шут от няколко метра не остави шансове на Куртоа за 1:2. 

Стражът на лондончани се представи както обикновено на високо ниво, но при втория гол на Хъл Сити само 70 секунди след първия направи ужасяваща грешка. Тогава той получи топката от Бранислав Иванович и вместо да я изчисти мощно нанякъде, тръгна да му я връща и я подаде на Абел Ернандес, който нямаше как да сбърка - 2:2. 

До почивката лондончани изглеждаха просто отчайващо. Гастон Рамирес можеше да направи обрата пълен в 32-та минута, но не беше точен. Домакините атакуваха вдъхновено и само случайността им попречи да поведат с 3:2. 

На почивката Моуриньо взе мерки и стегна играчите си. Малко след подновяването на играта Фабрегас направи пропуск след страхотен пас на Еден Азар, а десет минути след него и Диего Коща изпусна страхотен шанс да вкара третия гол. 

Най-близо до пълния обрат домакините бяха в 64-та минута. Тогава на три пъти Куртоа се намеси великолепно и спаси отбора си. Първо Ел Мохамади стреля в тялото, озовал се сам срещу него. Отбитата топка попадна на крака на Джейк Ливърмор, но и неговият изстрел беше избит от белгиеца. 

Накрая топката се озова в Гастон Рамирес, чийто трети пореден удар беше спасен виртуозно от Куртоа и гол така и не падна, въпреки че в цялата ситуация изглеждаше, че това ще се случи. 

И тези пропуски бяха наказани от лондончани в 77-та минута. Тогава Вилиан намери по страхотен начин Лоик Реми на около 8-9 метра от мрежата, французинът стреля и прати топката между краката на вратаря за 3:2. 

До края "тигрите" се хвърлиха в атака и поне на три пъти бяха близо до попадението, но Куртоа вече не позволяваше подаръци и заключи вратата си. Така момчетата на Жозе Моуриньо взеха важните три точки.

Те вече имат 67 на върха и са с шест повече от втория Манчестър Сити, а са и с мач по-малко. Хъл Сити остава на 15-та позиция с 28 точки и все още е на три над чертата на изпадащите.