Челси сензационно последва Манчестър Юнайтед и отпадна на 1/4-финалите във ФА Къп.

„Сините” загубиха като гости на 19-тия в Чемпиъншип Барнзли с 0:1. В предишния кръг пък сензацията на турнира отстрани друг от грандовете – Ливърпул.

По този начин непретенциозният отбор се класира за 1/2-финалите, където ще участват и Портсмут, които пък днес победиха Ман Юнайтед.

В другите 1/4-финали утре се срещат Мидълсбро срещу Кардиф и Бристъл Роувърс срещу Уест Бромич.

В днешния двубой момчетата, които се борят за оцеляване в Чемпиъншип, показаха много воля и желание и заслужено отстраниха 1/4-финалиста в Шампионската лига.

Бившият играч на Левски Ищван Ференци профука най-чистото положение за тима през първата част. Центриране отдясно прехвърли Рикардо Карвальо и попадна в унгареца, който укроти топката, но ударът му уцели дясната греда ма Карло Кудичини. Малко след това пък Кайоде Одежай пропусна друга отлична възможност.

Домакините продължиха с отличната игра и през втората част и именно чернокожият таран Одежай вкара скъпоценното попадение за Барнзли.

В 66-тата минута Мартин Дилейни центрира, Кудичини се размина с топката, която попадна в Одежай. Нападателят веднага стреля с глава и без проблеми отбеляза първото си попадение от септември насам.

До края на мача Лампард и компания опитаха всичко възможно да стигнат до гол, който щеше да докара мача до преиграване на „Стамфорд Бридж”.

Момчетата на Аврам Грант обаче така и не стигнаха до сериозна опасност, като последните минути ще се запомнят с няколко хаотични мелета в наказателното поле на Барнзли.