Дните на ветерана Петер Чех в Челси изглеждат преброени. Според вестник "Дейли Стар", лондончани са постигнали принципна договорка за продажбата му в конкурента за титлата Арсенал. 

Сделката трябва да стане факт през януари. Изданието твърди, че е определена и договорена дори трансферната сума за вратаря. За него "артилеристите" ще платят 7 млн. паунда. 

От началото на сезона чешкият национал е твърда резерва на младия Тибо КУртоа, който се завърна през лятото след тригодишен период под наем в Атлетико Мадрид. Белгиецът е безгрешен и това закотви Чех на пейката. 

На ветерана, който в края на сезона ще навърши 33 години, това положение далеч не му харесва и затова ще се стигне до този трансфер. Още през лятото имаше възможност вратарят да напусне, но тогава реши да остане и да се бори за мястото си. 

Ако сделката с "топчиите" се осъществи, на "Емиратс" Петер Чех ще трябва да се бори за титулярно място с Войчех Шчесни. Полякът обаче е доста колеблив този сезон и преборването с него изглежда доста по-лесно, отколкото с Куртоа.