Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо и изпълнителният директор на клуба са решили на извънредна среща помежду си да дадат зелена светлина на трансфера на Ариен Робен в Реал Мадрид, твърди вестник „АС”.

Португалският специалист дори е прекратил ваканцията си, за да пътува до Лондон, където се е видял с Кениън и двамата са стигнали до разбирателство около трансферната политика за следващия сезон. Част от нея е и преминаването на Робен в шампиона на Испания.

Обсъдена вече е и цената, за която холандският национал може да стане играч на „кралския клуб” и тя е 20 милиона евро. Според Моуриньо тази сума ще е достатъчна в тима да бъдат привлечени необходимите заместници на Робен. Въпросните пари пък не представляват проблем за Реал Мадрид.

Моуриньо вече дори е намерил заместник на Робен в лицето на полузащитника на Омлимпик Марсилия Флоран Малуда.

Преговорите между Челси и Реал Мадрид за Ариен Робен ще се водят от бащата на холандеца – Ханс Робен. Самият Ариен в момента е на меден месец, след като сключи брак преди две седмици.

Според специалистите, именно Ариен Робен може да запълни празнината в състава на Реал Мадрид, оставена след напускането на Дейвид Бекъм.