Напоследък е модерен терминът стрес тест по повод банковата ни система. Тази вечер от 22:00 часа шампионът от миналия сезон Челси ще се изправи в свой стрес тест срещу изненадата до този момент във Висшата лига - Лестър в двубой от 16-ия кръг на първенството.

"Лисиците" водени от мениджъра Клаудио Раниери заема третото място в класирането с точка по-малко от лидера Арсенал, а Челси е на незавидното 16-о място с 15 точки. Хитрият италиански специалист сигурно е подготвил изненади на Жозе Моуриньо, а дуелът между двамата ще е повече от интересен.

Лестър разполага с Риад Марез, Джейми Варди и Ульоа в атакуващ план, а на вратата е Каспер Шмайхел, който демонстрира завидна класа.

"Лисиците" нямат успех над Челси от февруари 2001 година, когато побеждава с 2:1. В последните си 19 срещи за първенство Лестър има две поражения, именно от Челси с 1:3 от 19 април и срещу Арсенал с 2:5.

Лидерът на домакините Джейми Варди има гол или асистенция в последните 13 мача за първенство във Висшата лига, а лондончани имат само 1 победа в последните 6 мач за първенство, но спечели последните си 8 мача срещу Лестър във всички турнири.

Вероятно Моу ще заложи на Диего Коща и Азар в атаката, а дали това ще даде резултат, може да видите в ефира на Diema Sport 2 и Gong Play


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS