Доста трудности изпитаха фаворитите Челси и Ливърпул, за да достигнат следващата фаза на Карлинг Къп.

Челси бе на път да отпадне като домакин от тима на Лестър, който се състезава в Чемпиъншип. Двубоят се превърна в истински голов трилър като в крайна сметка „сините” победиха с 4:3 с гол в 90-тата минута на срещата.

Още в 6-тата минута Гарет Маколи даде преднина на гостите и подсказа, че мачът няма да е никак лесен за Челси.

Все пак Франки Лампард изравни в 20-тата минута, а отново той даде преднина на тима на Аврам Грант след още 9 минути.

В 70-тата минута Дъдли Камбъл изравни, а само 180 секунди по-късно Карл Корт хвърли бомбата като доведе резултата до 3:2 за Лестър.

Тогава опбаче се прояви геният на Андрий Шевченко, който между в рамките на 3 минути, между 87-мата и 90-тата спаси честта на Челси и прати своя отбор в следващия кръг.

Победата на Ливърпул също не дойде никак лесно. „Червените” поведоха в 48-мата минута с гол на една от дълбоките резерви на тима Набил Ел Жар, за който преди време имаше информации, че е пред трансфер в Левски.

В 65-тата минута Кардиф изравни чрез Дарън Пърс, но Стивън Джерард върна преднината на тима от града на Бийтълс в следващата минута. За гостите игра легендата на Ливърпул Роби Фаулър.

Далеч по-лесно със своята задача се справи Арсенал, който се разправи с тима на Шефилд Юнайтед с 3:0 с два гола на Едуардо да Силва и един на Денилсон.